Buah Camu Camu

Kebaikan Buah Camu Camu:

1.  Mengandungi sumber Vitamin C semulajadi tertinggi di dunia. Menurut pelbagai sumber , camu camu mengandungi sehingga 56 kali lebih banyak vitamin C daripada limau , 60 kali lebih banyak vitamin C daripada oren dan 200 kali lebih banyak vitamin C daripada pisang (ounce-by-ounce basis)

2.  Anti-radang. Kandungan Vitamin C Buah Camu – Camu membantu untuk menyekat penyebab penyakit keradangan daripada membentuk dalam tubuh, pelbagai vitamin lain , asid amino dan antioksidan yang terdapat dalam camu camu . Keradangan yang lebih rendah bermakna risiko yang lebih rendah daripada penyakit.

3. Membantu mencegah kanser. Profil yang kaya dengan antioksida daripada camu camu menjadikannya suatu daya tahan yang kuat terhadap kerosakan radikal bebas penyebab kanser juga.

4. Menggalakkan kesihatan mata. Satu sokongan semua-sekitar untuk sistem saraf , camu camu boleh membantu mengekalkan penglihatan yang sihat dan menghalang kehilangan degeneratif penglihatan.

5. Perlindungan daripada penyakit degeneratif otak. Termasuk dalam kategori sistem saraf otak, yang juga berasal manfaat daripada camu camu . Bukan sahaja buah membantu meningkatkan tumpuan dan mencegah ” kabus otak ,” tetapi camu camu juga boleh membantu menghalang pembentukan plak di dalam otak yang boleh membawa kepada keadaan seperti penyakit Alzheimer.

6. Meningkatkan mood , keseimbangan kognitif. Dalam senarai kaedah rawatan holistik atas untuk kemurungan, Dr Gary Nol , Ph.D. , seorang pakar pemakanan dan penyelidik yang diiktiraf , menyenaraikan camu camu yang kedua paling berkuasa. Ramai pesakit telah dapat berhenti ubat-ubatan antidepresan mereka selepas menggabungkan camu camu ke dalam diet harian mereka.

7. Meningkatkan nada otot. Jika mengurangkan berat badan dan membina otot yang sihat adalah salah satu matlamat anda, camu camu boleh sokongan. Sarat dengan pelbagai vitamin berfaedah , asid amino, mineral dan nutrien lain , camu camu boleh membantu memperbaiki kedua-dua fungsi dan postur otot .

8. Mengekalkan sistem pembiakan yang sihat. Kebanyakan nutrien yang sama yang terdapat dalam camu camu membantu membersihkan badan daripada toksin yang merosakkan, yang boleh merosakkan fungsi reproduktif dan berpotensi membawa kepada kemandulan.

9. Meningkatkan sistem imun.

10. Membantu menghalang virus, jangkitan bakteria. Penceroboh tersebut termasuk perkara-perkara seperti virus dan bakteria jangkitan , kedua-duanya mempunyai peluang yang jauh lebih rendah daripada mengambil memegang dalam badan apabila camu camu adalah sebahagian daripada persamaan. Mengenai jangkitan virus biasa dikenali sebagai herpes , senarai Dr Nol ini meletakkan camu camu di bahagian atas senarai untuk aktiviti fitokimia anti -postherpetik .

11. Menyokong kolagen sihat , ligamen dan tendon. Tinggi kandungan vitamin C Camu camu ini juga menjadikannya Superfood kuat untuk membina kedai-kedai kolagen kukuh dan berdaya tahan dalam badan. Ligamen badan anda dan tendon terdiri daripada kolagen , yang bermaksud bahawa camu camu boleh membantu menjadikan mereka lebih kuat dan beri juga telah terbukti membantu meningkatkan kekuatan dan bersinar rambut.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply